• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: Επισκευή τρόμπας μπροστινού φρένου  (Αναγνώστηκε 452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Limo in 2 wheels

• Περαστικός από εδώ
    • *
    • Total likes: 3
    • Φύλο: Άντρας
    Επισκευή τρόμπας μπροστινού φρένου
    « στις: Νοέμβριος 18, 2021, 09:35:21 μμ »
  • Publish
  • Αγαπητοί συμφορουμίτες καλησπέρα,

Στα πλαίσια ενός γενικότερου service που έχω ξεκινήσει να κάνω στα φρένα του TDM 900, θέλω να επισκευάσω την τρόμπα του μπροστινού φρένου (μετά από 20 περίπου χρόνια, μάλλον χρήζει επισκευής) και βρήκα αυτό εδώ το κιτ επισκευής της Tourmax:
    https://www.motopart.com.gr/product/pompa-frenou-yamaha-tdm-fzs-tourmax

Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς εδώ; Απ' οτι κατάλαβα, είναι τα "μαμά" εξαρτήματα που περιλαμβάνει η τρόμπα του TDM από το εργοστάσιο (αφού το σάϊτ λέει οτι 'ναι "original equipment manufacturer", σωστά δεν κατάλαβα;)...Φυσικά, γνώμες και για οποιοδήποτε άλλο κιτ ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος pontikis/tdm850

• Μόνιμος κάτοικος του Forum
    • Total likes: 19
    Απ: Επισκευή τρόμπας μπροστινού φρένου
    « Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 19, 2021, 12:10:11 πμ »
  • Publish
  • Φαντάζομαι ότι η φωτογραφία στο link δεν είναι το πραγματικό αντικείμενο και ότι έβαλαν μία τυχαία φωτογραφία από τρόμπα φρένου. Γιατί αυτή σίγουρα δεν είναι από TDM 2000. Άνοιξα την δικιά μου το καλοκαίρι για service. Θα έπρεπε να μοιάζει πιο πολύ με την φωτογραφεία από το service manual πιο κάτω.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να πάρω το έμβολο [6] στο χέρι και να πάω σε συνεργείο εξειδικευμένο στα φρένα και να αλλάξω τη φλάντζα. Εναλλακτικά  σε φλατζάδικο για να σου φτιάξουν ένα επιτόπου με κόστος περί τα  7ευρώ (https://www.oring.gr/).

Αποσυνδεδεμένος Limo in 2 wheels

• Περαστικός από εδώ
    • *
    • Total likes: 3
    « Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 19, 2021, 03:35:06 μμ »
  • Publish
  • Τελικά την παράγγειλα, οπότε όταν θα φτάσει στα χέρια μου μες την επόμενη εβδομάδα θα δούμε αν τελικά λείπει κάτι από το κιτ. Ωστόσο, για να σιγουρευτώ όσο μπορώ, πήρα το κατάστημα τηλέφωνο και μου επιβεβαίωσαν οτι το εν λόγω κιτ είναι όντως "original equipment manufacturer" και οτι δεν λείπει κάτι, δηλαδή είναι τα "μαμά" εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται η τρόμπα εμπρός φρένου της Nissin. Τώρα, αν μου είπαν ψέματα, τι να πω...

Παρεμπιπτόντως, πήρα τηλέφωνο και την αντιπροσωπεία της Υamaha εδώ στο Ηράκλειο, αλλά δυστυχώς δεν έχουν το κιτ διαθέσιμο, ούτε υπάρχει σε στοκ στην Αθήνα, οπότε μου είπαν οτι θα πρέπει να το παραγγείλουμε από το εξωτερικό, που σημαίνει οτι θα πάρει περίπου έναν μήνα για να έρθει στο Ηράκλειο. Οπότε, λόγω της καθυστερήσης αυτής, αποφάσισα να παραγγείλω το κιτ της Tourmax, το οποίο θα το 'χω εντός τριών ημερών.

'Οπως και να 'χει, σ' ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αποσυνδεδεμένος pontikis/tdm850

• Μόνιμος κάτοικος του Forum
    • Total likes: 19
    « Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 19, 2021, 04:03:15 μμ »
  • Publish
  • Η yamaha έχει σταματήσει γενικά να παράγει το συγκεκριμένο κιτ και για το μπροστά και για το πίσω φρένο. Και να το «παραγγείλουν» από έξω, μετά από καμιά βδομάδα θα σε πάρουν τηλέφωνο και θα σε πουν ότι δεν είναι διαθέσιμο γενικά. Έτσι έκαναν με εμένα. Και μετά θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να αγοράσεις ολόκληρη την τρόμπα καινούρια με 150€.

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria